De omgeving van vakantiehuis in Heeg

Het terrasHet vakantiehuis in Heeg is centraal gelegen in het friese meren gebied en vormt een uitstekende uitvals basis voor het maken van vele tochten over de Fluessen naar de Morra, naar het Slotermeer, het Koevordermeer, de Langweerder Wielen, de Grote Brekken, en zelfs het Tjeukermeer en het Sneekermeer. Vakantiehuis in Heeg is direct gelegen aan het Heegermeer. Restaurants, terrasjes aan het water, winkels liggen allemaal op loopafstand. Kort om, Heeg is het Mekka voor iedere watersporter. De omgeving van Heeg is ook een bijzonder mooi wandel- en fietsgebied. De authentieke elfstedenstadjes zoals Sloten,  Workum, Hindelopen, Stavoren, IJlst, Sneek of Bolsward zijn meer dan een bezoek waard. Voor de golfliefhebbers is “ Burggolf” in Sint Nicolaasga op ± 20 minuten met de auto van Heeg.

 

Friese meren
4-Narelle-Hofstra-zeilen[1]De Friese meren in de Nederlandse provincie Friesland ( “Fryslân”in het Fries) zijn een aaneenschakeling van tientallen grote en kleine meren en twee voormalige binnenzeeën, het IJsselmeer en het Lauwersmeer. De Friese meren zijn wereldwijd uniek vakantiegebied dankzij recreatieve vaar- en fietsverbindingen op alle niveaus, honderden rondgangen en achtvormige routes, schoon water en vrij toegankelijke zandstranden. Nergens ter wereld zie je kitsurfers, fietsers, zeilers, wandelaars en motorbootvaarders zó intens genieten van zon, wind en water. Het Friese waterland is een zeer betaalbare vakantiebestemming. Zo kunt u nergens in Europa zó voordelig een luxe sloep, motor- of zeiljacht huren, vaarbewijsvrij tot een lengte van 15 meter en een topsnelheid van 20 km per uur! En aanlegmogelijkheden bij de vleet: in dorpen en stadjes of in de natuur.


Verbazingwekkend
2916eb376852af1774a5ea52473eec21[2]
Een verbazingwekkend vakantiegebied dankzij recreatieve vaar- en fietsverbindingen op alle niveaus, honderden rondgangen en achtvormige routes, schoon water en vrij toegankelijke zandstranden. Nergens ter wereld zie je kitsurfers, fietsers, zeilers, wandelaars en motorbootvaarders zó intens genieten van zon, wind en water. Het Friese waterland is een zeer betaalbare vakantiebestemming. Zo kunt u nergens in Europa zó voordelig een luxe sloep, motor- of zeiljacht huren, vaarbewijsvrij tot een lengte van 15 meter en een topsnelheid van 20 km per uur! En aanlegmogelijkheden bij de vleet: in dorpen en stadjes of in de natuur.

Zittend aan de tafel op het terras van het vakantiehuisje aan de oever van het Heegermeer, zie je bootjes zo klein als notendoppen en imposante zeilklippers voorbij komen. Soms passeert zelfs een cruiseschip die je normaliter op de Rijn aantreft. De Friese meren zijn een internationale toeristische highlight. Voor iedere boot is een vaarweg en een ligplaats zodat de passagier de schatten van de provincie Fryslân, zoals de middeleeuwse Elf Steden, kunnen bewonderen. Alle meren zijn met elkaar verbonden door middel van bevaarbare riviertjes, kanalen en grachten.
Pleziervaarders kunnen altijd lussen of grote rondes varen, zoals de 200 km lange en eeuwenoude Elfstedenroute en de Turfroute.