Jopie Huisman Museum – Workum

Jopie Huisman, de Rembrandt van Friesland

bezienswaardigheden (29) OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je hoeft geen kunstkenner te zijn om onder de indruk te raken van de werken en de kleurrijke levensfilosofie van de Friese autodidacte schilder Jopie Huisman. De wereldberoemde kunstschilder Rembrandt van Rijn zou, als Jopie 400 jaar geleden leefde, zonder twijfel gefascineerd zijn geweest door diens artistieke prestaties. Die zijn ongelofelijk.

En wie helemaal niet van kunst houdt, maar wel van een sappige weergave van een leven te midden van rommel en natuur, aparte mensen en cultuur, ook die zal zeer voldaan terugkeren van een bezoek aan het Jopie Huisman Museum in Workum (Friesland, Nederland).

Het recent vernieuwde en met een museumcafé verrijkte museum, waar in 2009 ook drie autodidacte collega’s “logeren”, verzamelt, bewaart en exposeert tekeningen, schilderijen en inspiratiebronnen van de oud ijzer- en lompenkoopman die leefde van 1922 tot 2000. Daarenboven biedt het kunstdomein een royale kijk in het boeiende leven van de hartelijke schilder die zich vastklampte aan zijn zelfgedraaide sigaret, humor, kunst, muziek, sterke verhalen en streken van — vaak beroemde — vrienden. Neem de tijd, anders zult u gegarandeerd ogen en oren tekort komen! Info: www.jopiehuismanmuseum.nl