Ballonfeesten

De Ballonfeesten in Joure is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij gedurende vier dagen elke dag een groot aantal hete luchtballonnen (ongeveer 70, afhankelijk van het weer) de lucht in gaan vanaf de Nutsbaan in het Friese Joure. Dit spektakel is voor het publiek te volgen vanaf tribunes en langs de kantlijn.

Special Shapes

Behalve de “normale”, ronde luchtballonnen, komen elk jaar ook ballonnen in een speciale vorm (special shapes) naar Joure. Bekende special shapes zijn: de Ooievaar, de Doedelzakspeler, een Vliegende Koe, een Kikker, een Dinosaurus en de Locomotief. De luchtballonnen komen uit verschillende landen, waaronder Duitsland, Engeland, Brazilië en natuurlijk uit Nederland zelf.

vakantiehuisinheeg-ballonfeesten1

Het idee voor de Ballonfeesten

Het idee van de Friese Ballonfeesten is bedacht door negen vrienden die zich “Vriendenclub De Vlecke” noemden. Deze vriendenclub had een eigen zendstation en is verantwoordelijk voor verschillende activiteiten in Joure, waaronder het wereldkampioenschap Solexracen en het NK Klunen op een ijsvloer in de Midstraat (hartje zomer). Na een ballontochtje met Henk Brink (oceaanballonvaarder) kwamen de vrienden op het idee om een evenement te organiseren rond hete luchtballonnen. Wilt u meer weten over dit evenement, klik dan op : http://www.ballonfeesten.nl/

De 31e Friese Ballonfeesten 2016 worden gehouden van woensdag 27 t/m zondag 31 juli.