Sleepbootdagen

Sleepbootdagen ( Woudsend)

Oude tijden herleven tijdens de 15e editie van de Friese Sleepbootdagen. Natuurlijk zijn er de sleepboten, opduwers en is er een braderie. Maar speciaal voor deze editie heropenen in en rond de Midstraat veel voormalige winkeltjes tijdelijk hun deuren.

Van oudsher kende Woudsend een rijke handelstraditie. Vooral in de 17e eeuw waren in het hele dorp kleinschalige bedrijfjes te vinden waar je terecht kon voor je kruidenierswaren en specerijen.

Deze winkeltjes verdwenen in de loop van de tijd, maar tijdens het sleepbootweekend zijn ze terug van weggeweest. De handelaren verkopen weliswaar geen kruidenierswaren, maar sieraden, brocante en andere decoraties. Zo verrassen wij u door een unieke combinatie van sfeer van weleer, met een knipoog naar vandaag.

Op 29, 30 april en 1 mei worden in Woudsend de 15e Friese Sleepbootdagen georganiseerd.

Meer dan zestig klassieke sleepboten en opduwers liggen afgemeerd aan de Iewal. Een tweejaarlijks spektakel voor jong en oud. Dit jaar is het programma van activiteiten veelzijdiger dan ooit.

Op vrijdagavond 29 vindt om 20.00 uur de feestelijke opening plaats. Dan wordt ook bekend wie de nieuwe Sleepbootschipper van het jaar wordt. Een titel die wordt toegekend aan een  Woudsender die heel belangrijk voor het dorp was en is.

Op zaterdag en zondag staat het dorp bol van de activiteiten.

Een kunstmarkt, een boerenmarkt, oude scheepsmotoren, old timers, rondvaarten, excursie naar Natuureiland De Gouden Boaiem,

een nijverheidsmarkt en braderie zorgen voor urenlang slenter- en ‘sneup’-plezier

 

http://www.friesesleepbootdagen.nl/Friesesleepbootdagen.nl/Home.html