Vlootdagen

Vlootdagen Harlingen 2016 ( Bruine vlootdagen)

Op zaterdag 9 april a.s. wordt de feestelijke start van het zeilseizoen van de bruine vloot gevierd.

Er kan volop worden genoten van de Nautische sfeer in en om Harlingen. Bezoekers krijgen een indruk van haar activiteiten op het Wad, live muziek, heerlijk eten, de Nautische markt & braderie, een Shantykoor, bezichtigen van oude ambachten, diverse workshops en kinderen kunnen zich vermaken in/op de aanwezige attracties. Aan beide kanten van de Zuiderhaven komen klippers, schoeners en tjalken te liggen. Er is de mogelijkheid de schepen te bezichtigen, te genieten van de nautische sfeer en als klap op de vuurpijl kunt u een stukje meevaren met een van de schepen op het Wad!

2010 Vlootdag 011W

Een uitstekende gelegenheid om eens de schepen van de bruine vloot niet alleen van dichtbij te zien, maar ook van binnen te bekijken is tijdens de Vlootdag, die ter gelegenheid van de opening van het watersportseizoen jaarlijks wordt georganiseerd in de haven van Harlingen.

Houdt u van mooie zeilschepen, lekker eten, traditionele muziek en een gezellige sfeer kom dan naar de Vlootdag in Harlingen. De datum voor de 21e vlootdag is bekend.

Op zaterdag 9 april 2016 tussen 11.00 uur en 17.00 uur heerst er daarom weer een gezellige sfeer op en rond het Havenplein en de Zuiderhaven. Tijdens de opening van het watersportseizoen, inmiddels  uitgegroeid tot een ontzettend gezellig familie evenement, kunt u genieten van de altijd gezellige muziek van diverse shantykoren en de nautische markt.  Aan beide kanten van de haven liggen de klippers, schoeners en tjalken klaar om u aan boord te nemen.

Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid om met één van de schepen een stukje mee te varen het Wad op,